sreda, 27. november 2013



NAUČIMO SE .....  REŠITI ŽIVLJENJE

V torek, 26.11.2013, smo prostovoljci RKS-OZ Hrastnik v  Sparu Hrastnik izvedli prikaz oživljanja na lutki ter uporabo polavtomatskega defibirilatorja. 
Istočasno so lahko člani RKS-OZ Hrastnik poravnali članarino ter se podrobneje seznanili z možnostjo darovanja organov, nekateri pa so se tudi odzvali povabilu in izpolnili kratko anketo, s katero smo želeli ugotoviti, koliko občani poznajo postopke za oživljanje in uporabo defibrilatorja.
Kljub temu, da smo bili oblečeni v prepoznavna oblačila Rdečega križa, nas je marsikdo zamenjal s člani Društva diabetikov. Pa nič hudega, saj vsi delujemo v dobro ljudi. 
Zanimivo je bilo to, da je lutka privabila predvsem mlade, ki so z zanimanjem spremljali razlago našega Denisa, kako se oživlja in uporablja defibrilator. Pokazali so željo po učenju in se kar korajžno lotili oživljanja. Pogled nanje nas je prepričal, da smo na pravi poti. 
Občanom Hrastnika bomo ponujali tovrstno izobraževanje večkrat, saj se bodo polavtomatski defibrilatorji nahajali na različnih lokacijah v občini. Ker imamo znanje in željo, da čim več občanov naučimo, kako pravilno pristopiti k oživljanju in uporabi defibrilatorja, bomo pripravili več srečanj v občini in upamo, da se nam boste pridružili tudi vi. Vsako rešeno življenje je dragocenost neprecenljive vrednosti. Morda boste zaradi pridobljenega znanja rešili življenje najbližjim. Mar to ni vredno dvajsetih minut vašega prostega časa. 
Na teh spletnih straneh vas bomo obveščali, kdaj bomo izvedli izobraževanje na vaši lokaciji, od vas pa je odvisno, ali se vam bo zdelo vredno delček svojega časa posvetiti temu izobraževanju.

Hvala vodstvu Spara, da so nam omogočili izvajanje naše dejavnosti v njihovih prostorih.










Ni komentarjev:

Objavite komentar