sobota, 19. oktober 2013

OBISKALI SO NAS ČLANI PODMLADKA RDEČEGA KRIŽA Z MATIČNE ŠOLE V HRASTIKU

Učenci, ki so se odločili, da bodo v letošnjem šolskem letu obiskovali krožek Rdečega križa, ki ga na matični šoli vodi mentorica ga. Andreja Peterlin, so v petek, 18.10.2013, obiskali sedež RKS-OZ Hrastnik.
Mlade in mentorico sta pozdravili predsednica RKS-OZ Hrastnik ga. Belinda Ladiha in sekretarka ga.Marija Volaj. 
Ga. Ladiha jim je na kratko predstavila RKS-OZ Hrastnik ter jih seznanila z načinom dela. Povabila jih je, da se kot prostovoljci priključijo starejšim prostovoljcem na terenu, kar so mladi z veseljem sprejeli. Prav tako jih je obvestila, da smo v skupni program zapisali, da bomo mlade usposabljali za nudenje prve pomoči in vsi prisotni učenci so se odločili, da tečaj prve pomoči opravijo še v letošnjem letu.Tako bomo na matični šoli dobili tri ekipe prve medicinske pomoči, katerim bomo omogočili tudi udeležbo na regijskem tekmovanju
Nato so si učenci pod vodstvom ge. Ladiha ogledali prostore RK ter s pomočjo ge. Marije Volaj pripravili paket humanitarne pomoči ter se seznanili s postopkom izdaje pomoči prosilcem. 
Mladi so bili nad vsem kar so slišali in videli navdušeni, sprejeli pa so tudi povabilo, da se lahko med počitnicami, ob soglasju staršev, zglasijo na sedežu RK in pomagajo pri različnih opravilih ter se tako tudi praktično seznanijo z delom, ki ga opravlja RKS-OZ Hrastnik.









Ni komentarjev:

Objavite komentar