sobota, 19. oktober 2013

ZELO USPEŠNA KRVODAJALSKA AKCIJA

V sredo, 16. oktobra 2013, je RKS-OZ Hrastnik organiziral izredno krvodajalsko akcijo. 
Odvzema krvi se je udeležilo 64 krvodajalcev, kar je zelo lepo število in se vsem  najlepše zahvaljujemo za darovano kri, ki bo mnogim rešila življena. Na žalost pa smo morali nekaj potencialnih krvodajalcev odkloniti, ker so prišli na odvzem prepozno, poleg tega pa so se za darovanje krvi odločili prvič. Prvi odvzem krvi pa posledično zahteva tudi temeljitejši zdravniški pregled, ki mora biti opravljen vsaj dve uri pred odvzemom. 
Zato vse kandidate, ki se boste prvič odločali za darovanje krvi naprošamo, da pridete dovolj zgodaj, da se opravijo vse potrebne aktivnosti pred odvzemom krvi.



ŠTEVILO DAROVALCEV ORGANOV SE POVEČUJE
O ljudeh, ki se zavestno odločijo, da bodo darovali svoje organe, se do nedavnega ni govorilo. Toda takšnih ljudi je vedno več in z zadovoljstvom ugotavljamo, da se število darovalcev organov povečuje tudi v naši občini. 
Na ta način bo mnogim dana možnost, da z darovanimi organi zaživijo polno in kvalitetno življenje. 
Hvala vsem, ki ste se in se še boste odločili, da tudi na ta način pomagate ljudem v življenjski stiski, saj je njihovo življenje odvisno od ljudiprav od vas, ki se zavestno odločate, da boste darovali svoje organe v dobro sočloveka.



Še enkrat hvala vsem, ki ste se odzvali našemu povabilu in seveda iskreno upamo, da se nam pridružite tudi v naslednjih akcijah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar